ELSKER LIVET vindt het heerlijk om over het vak Weddingplanning te praten. In deze blog vertel ik graag de ins en outs van de manier waarop ik als boutique weddingplanner werk.

Om te beginnen sluit ik aan bij mijn bruidsparen, ik leer hen kennen en luister naar hun dromen en wensen. Ik kom graag bij de bruidsparen thuis, hoor hoe hun leven er uit ziet, wat zij belangrijk vinden en waar zij bijzonder blij van worden. Deze gesprekken lopen altijd uit, maar uiteindelijk leidt het tot een logisch plaatje van de invulling van hun droomhuwelijk. Naarmate we verder zijn in de samenwerking en we elkaar vaak hebben gesproken, wordt het beeld duidelijker, concreter en mooier.

Het verschilt enorm waar aanstaande bruidsparen staan in de organisatie van hun huwelijk, wanneer zij mijn hulp inroepen. Sommige hebben nog geen idee en vinden alles leuk, anderen weten precies wat ze willen en hebben al heel veel geregeld. Waar zij ook zijn, ik sluit aan en voeg in. Het bruidspaar blijft altijd in regie, ik draag aan en voeg toe. Ik kan starten aan het begin van het proces en het hele huwelijk met het bruidspaar in de steigers zetten. Van A tot Z zorgen dat het klopt. Maar ik kan ook laat in voegen, meedenken in de laatste checks, samen de puntjes op de i zetten en zorgen voor een vlekkeloos verloop op de dag zelf.

In het weddingplannen onderscheid ik 3 fases: de ontwerpfase, de organisatiefase en de uitvoeringsfase. Elke fase is opgebouwd door veel verschillende bouwstenen. Wanneer ik voor een bruidspaar aan het werk ga, bespreken we goed welke stenen ik ga leggen en wat zij zelf gaan doen. Ook bespreken we hoe we dit op elkaar gaan afstemmen, zodat het soepel loopt en het 1 geheel vormt.

1. De ontwerpfase; we bepalen de contouren van het huwelijk. Welke sfeer wil het bruidspaar neerzetten, met hoeveel gasten en wat is het budget? Ik maak een beschrijving met een moodboard en stel een begroting op.

2. De organisatiefase; ik leg de best passende locaties en leveranciers voor aan het bruidspaar, beoordeel offertes en voer de onderhandelingen. Ik stel planningen en draaiboeken op. We gaan op locatiebezoeken en spreken af om af te stemmen. Ik coördineer en stem af met de leveranciers.

3. De uitvoeringsfase; it’s weddingtime! Ik voer de laatste checks uit, zet de puntjes op de i met de locaties en leveranciers. Als ceremoniemeester ben ik jullie steun en toeverlaat, tegelijk regisseer ik het draaiboek en ben gastvrouw voor jullie gasten. Ik ben het aanspreekpunt voor de leveranciers en locaties. Vaak vindt je in deze fase mijn assistente aan mijn zijde.

Om al deze taken en samenwerkingen meer efficient en leuker te maken, heb ik een toolkit met eigen  instrumenten ontworpen. Deze tools geven inzicht en overzicht. In mijn toolkit vind je bijvoorbeeld het bruiloft brainstorm spel, de prioriteitenmeter, checklists voor locatiebezoeken, een stylingschecklist,  begrotingstool voor bruidsparen, “plan your wedding”; plannen en afstrepen, Het Ultieme Draaiboek, etc.. Ik zet deze tools graag in, en maak ze op maat voor mijn bruidsparen.

Ik vind het een kick om voor bruidsparen het onderste uit de kan te halen. Dat de kern van hun liefde en leven, voelbaar is elk stukje van hun viering van de liefde. Dat zij alles uit hun budget halen, door authentieke keuzes en slimme oplossingen. Dat de locaties en leveranciers hun professionaliteit en expertise laten gelden voor dit bruidspaar, heerlijk onderling samenwerken en net een stapje harder willen werken. Dat de gasten zich welkom en gepamperd voelen en zij allen naar huis gaan een  spectaculaire beleving rijker.

Ik ben een ambitieuze weddingplanner. Ik overdenk, analyseer en organiseer. Ik ben proactief en denk in mogelijkheden. Ik ga een uitdaging graag aan en kan het zeer waarderen als een bruidspaar graag wat spektakel in hun dag wil stoppen. Bij alles wat ik doe, moet het kloppen bij het bruidspaar, bij wie zij zijn en waar zij zo blij van worden. Dat maakt elk huwelijk anders, elke samenwerking bijzonder, en elke werkdag een feestje.

Wat kan ik voor jullie doen? Daar heb ik het graag met jullie over! Bel/mail/app me vandaag nog voor een vrijblijvende kennismaking.