ELSKER LIVET vindt het een wijs idee om een weddingplanner in te schakelen als je gaat trouwen. Val jij in 1 van de onderstaande categorieën, en wil je een bruiloft naar jouw perfectie? Lees dan ook verder hoe je jouw weddingplanner uitzoekt.

De categorieën:

 • Jullie werken beide full time (en/of vullen dat ook nog eens aan met de zorg voor de kleintjes) en willen een heel tof huwelijk waar alles voor iedereen goed geregeld is. Je ambities liggen simpelweg ergens anders dan bij de organisatie van de bruiloft. Jij bent liever gast op je eigen feest.
 • Jullie hebben een vol leven, sport, theater, veel vrienden en overal is altijd wel iets ontzettend leuks te doen. Er zitten te weinig uren in een dag. Waar haal je de tijd vandaan om alles te regelen?
 • Je bent al weken mooie plaatjes aan het bekijken maar hebt nog steeds geen idee hoe jullie mooiste dag eruit moet komen te zien.. laat staan hoe je daar de geschikte leveranciers bij vindt.   
 • Je ligt nu al wakker van het idee dat je van alles moet gaan kiezen, regelen en organiseren. Niet jouw ding. Want wat dan? Waar dan en hoe?
 • Jullie hebben een budget vastgesteld. Dat was stap 1. Maar je aan het budget houden is een heel ander verhaal.. wat kost het allemaal en waar geef je je geld aan uit? Je wilt de komende jaren toch ook echt nog op vakantie kunnen 😉
 • Jullie willen in het buitenland trouwen, maar zien erg op tegen de organisatie. Wat moet je allemaal extra regelen en hoe maak je afspraken met de leveranciers daar?
 • Je wilt je ceremoniemeesters graag te vriend houden. Natuurlijk wil je ze vooral betrekken bij de voorbereidingen, maar je wilt ze eigenlijk geen taken geven waar ze eigenlijk geen tijd voor hebben.. en ook niet zoveel zin..
 • Jij wilt overal een feestje van maken. Alles is voorpret. Jij wilt in deze periode echt geen overbodige stress hebben. Je trouwt toch om te genieten?
 • Je wilt binnen twee maanden trouwen, maar geen concessies doen op de magie van de dag. Bovendien heb je geen hoge hoed waar je opeens al die top leveranciers uit kan toveren.
 • Ok. Alles is in grote lijnen geregeld. Maar nu de details..zie je niks over het hoofd en zit het draaiboek goed in elkaar. De onzekerheid sluipt erin en geeft je stress. Hé, dat was niet de bedoeling!
 • Je bent zelf een perfectionist en een echte regelneef. Alles is in kannen en kruiken. Maar wordt alles ook zo uitgevoerd zoals jij had bedacht? Je wilt je tijdens je huwelijksdag echt niet bezig houden met het draaiboek en de leveringen.

Dus een weddingplanner is best een goed idee. Bijna elke weddingplanner biedt een vrijblijvend eerste gesprek aan. Daarin kan je bespreken in welke categorie jullie zitten, wat je wensen zijn en welk ‘pakket’ zij hiervoor biedt. Je kiest een weddingplanner uit door de volgende criteria te gebruiken:

 • Kijk naar de stijl van de weddingplanner. Denk je dat zij past bij jullie wensen, zie je haar aansluiten bij hetgeen jullie willen creëren? Zal zij het zo uitvoeren zoals jullie dat willen?
 • Kies voor professionaliteit. Kies een vakvrouw onder de weddingplanners. Iemand met een gerichte opleiding, met focus en drive. Check dan of diegene is aangesloten bij de beroepsorganisatie (BWPN), waar de kwaliteit van haar werk getoetst wordt.
 • Zoek naar de klik. Jullie gaan intensief met elkaar samenwerken en er ontstaan zoveel mooie dingen als de dynamiek goed is. Bovendien moet je op haar kunnen vertrouwen en bouwen. Ze zal dicht bij jullie komen staan en komt in contact met jullie dierbaarste gasten.

Zijn jullie benieuwd wat ik voor jullie kan doen en of wij die klik hebben? Ik kom graag kennismaken!