banner

18/0/2020

Als je in deze Corona tijd bezig bent met het plannen van jullie bruiloft, realiseer je je dat trouwen in deze tijd er anders uit zal zien. Gaan jullie de bruiloft uitstellen of aanpassen? En hoe ziet het er dan uit? Juist die onzekerheid maakt het moeilijk om keuzes te maken.

De oplossing is volgens mij het ‘trouwen op zicht’. Ik zal het je uitleggen. Fasten your seatbelts, want dit is echt anders dan de bruiloftsplanning zoals we die gewend zijn.

Oude situatie: We nemen maanden de tijd om een bruiloft voor te bereiden. Elke maand zetten we een aantal to-do’s op de kalender. We nemen de tijd om te oriënteren en te wikken en te wegen. De voorpret smeren we uit, over soms wel meer dan een jaar. Pas in de laatste weken, als de puntjes op de i moeten, hebben we het er druk mee.

Nieuwe situatie: Als we nu maanden nemen, misschien wel langer dan een jaar, zitten we even lang in onzekerheid. We hebben nog geen idee wat de situatie dan is, en hoeveel kans we hebben op “het oude normaal”. We hebben een jaar lang onrust en zetten alle locaties en leveranciers in optie. Elke keer als je iemand spreekt, komt de onzekerheid ter sprake en, floeps, nog een mening erbij in je hoofd.

Het nieuwe trouwen; trouwen op zicht.

Hoe dan wel? Ik stel de snelkookpan voor bruiloftsplanning voor. Trouw op zicht! Hoe ver kunnen we nu vooruit kijken? Trouw binnen die tijd! Prik een datum 6 tot 8 weken vanaf het moment dat jullie beslissen dat deze achtbaan bij jullie past.

Een voorbereidingstijd van 6 tot 8 weken realistisch? Ja hoor, dat kan zeker! Wordt dit een stuk makkelijker met een weddingplanner, die in 1 avond jullie wensen en de mogelijkheden in kaart brengt en een uitgebreid netwerk onder de knop heeft? Zeker! En jullie gasten? Die hebben een zeer lege agenda en zullen uitkijken naar deze bijzondere gelegenheid. Ik maak een wekelijkse planning voor jullie, zodat we niks vergeten en we de juiste prioriteiten stellen. We gaan intensief samenwerken!

Ik ken zoveel locaties en leveranciers, die het prima vinden om op korte termijn te werken en ruimte hebben. Ik koppel jullie aan degene die bij jullie past! Jullie moeten wel de finale keuze maken, maar dat is een stuk makkelijker als je dat snel moet doen en als je weet dat het kwaliteit is. Ik weet wat er mag, wat er kan en de oplossingen die voorhanden zijn.

Het worden intensieve weken, dat zeker. Het wordt een vrij overheersende hobby, maar echt alleen maar leuke dingen! Er is heel veel mogelijk. Wat er niet mogelijk is, valt direct af. Hoeven we niet meer over na te denken. Ik help je hierin, ik adviseer bijvoorbeeld in de contracten die je aangaat. Ik denk in oplossingen en garandeer dat de belangrijkste momenten, evenveel impact zullen hebben op jullie en jullie gasten.

Bij een bruiloft in de oude situatie, ging mijn risico analyse & plan b voornamelijk over slecht weer. In de nieuwe situatie zal in dit gedeelte van mijn draaiboek ook een uitgebreid plan komen, mocht de situatie last minute onverhoeds toch wijzigen. Deze keuzes maken we al bij de start en delen we met alle leveranciers en locaties.

 

Voor wie?

Ok, niet iedereen gaat dit trekken of leuk vinden. Maar voor wie een flexibele instelling heeft & wie geen zin heeft om te wachten, zal dit echt een superride worden! En natuurlijk met een plaatje van een bruiloft, waarbij de intensiteit van de beleving niet verschilt. Oude normaal, nieuwe normaal; we vieren de liefde en het leven!

 

Willen jullie meer weten of hebben jullie nog vragen over de haalbaarheid voor jullie? Laten we even videobellen op korte termijn

Deel dit blog artikel