banner

22/02/18

ELSKER LIVET vindt dat er zoveel moois en vernieuwends te vinden is in de trouwwereld, en online creëert iedere leverancier hier een prachtige etalage voor.  Maar als je trouwdatum dichterbij komt, blijkt al het aanbod behoorlijk overweldigend te zijn.

Vroeger was het simpel, als je ging trouwen deed je dat heel lokaal, met lokale leveranciers en eigenlijk zoals iedereen het deed. Hooguit kozen onze ouders een ander servies. Times have changed.. Nu is the sky the limit. En dat is nogal wat. Je kan trouwen waar je wil en landelijk, ja zelfs wereldwijd je favoriete leveranciers bij elkaar sprokkelen. Alles om dat plaatje zoals jij in je hoofd hebt, realiteit te laten worden. Dat klinkt heel tof, en dat is het ook. Maar ook wel een beetje ingewikkeld. Dat komt doordat er, om tot dat plaatje te komen, zo veel keuzes moeten worden gemaakt. En omdat dat om de mooiste dag van je leven gaat, worden het opeens emotionele keuzes. Dus blijf je speuren op het web naar het mooiste aanbod, en blijf je sleutelen aan je budget om ook dat stukje passend te krijgen.

En dan vind je zoveel moois online. En hoe langer je blijft zoeken, hoe meer je vind. Hoe lastiger de keuzes worden. Hoe meer je bang wordt het perfecte te missen als je nu stopt met zoeken. Dat klinkt niet zo tof, en dat is het ook niet. Stop daar dus maar mee.

Mijn advies is om het weer simpel en overzichtelijk te maken. Ga terug naar jullie kern, wat waren jullie uitgangspunten voor jullie huwelijk? En ga dan lokaal zoeken. Echt, overal zitten waanzinnig goede vakmensen die absoluut maatwerk kunnen leveren. Is hun website niet echt overtuigend? Maak toch een afspraak en ontmoet de mens achter het bedrijf, hoor hun verhaal en leer over hun ambacht. Deze verbinding en de beleving maken de voorpret toch veel leuker dan het uitzoekwerk vanachter een scherm!

Zorg er wel voor dat jij je concept en wensen helder hebt en over kunt brengen, en laat je vervolgens verrassen door hun vakmanschap. Bijkomend voordeel van het inzetten van lokale leveranciers; voor hen is het heel belangrijk om hun lokale klanten meer dan tevreden te stellen.

Vroeger blijft vroeger, nu mag iedereen fijn trouwen zoals zij dat willen. Doe dat vooral en haal heerlijke inspiratie online. Zodat jullie concept, jullie droom vertaalt. En ga dan lokaal op zoek naar de beste leveranciers en locaties. Hulp nodig bij jullie concept of zoektocht naar de juiste locaties en leveranciers? Just let me know!

Deel dit blog artikel