ELSKER LIVET houdt wel van een spoedklus. Trouwen op korte termijn? Welkom in de meest bijzondere achtbaan van jullie leven!

De aanleiding voor een huwelijk op korte termijn is heel divers. Laten we met de niet-leuke redenen beginnen. Als jullie bijvoorbeeld door gezondheidsproblemen besluiten snel te willen trouwen. Dan zitten jullie al in een achtbaan, waar je het liefst niet in zou willen zitten. Om juist dan te willen trouwen, om jullie liefde dan meer dan ooit te vieren, is bitter-zoet. Aan de bitterheid kunnen we vaak niks doen. Maar laten we dan het zoete, zoeter dan zoet maken. Laat deze droom uitkomen.

Om op korte termijn te willen trouwen hoeft geen zware reden te hebben. Het kan ook ontstaan doordat het jullie juist kenmerkt om spontaan en impulsief jullie gevoel na te jagen. Morgen begint vandaag! Als jullie besluiten het leven met elkaar te delen, kan je dit gelukzalige gevoel omzetten in directe actie. Blief op deze wolk zitten en trouw zo snel als kan! Trouw zoals jullie willen, zoals jullie zijn. Dit is jullie romantiek.

En dan is er nog de praktische overweging. Als je pas bent gevraagd of je wilt haar binnenkort vragen, dan is het wachten op het volgende trouwseizoen wel heel lang. Bij de mooie dagen in de lente begint het al te kriebelen, het liefst zouden jullie deze zomer nog willen trouwen. Bovendien hoef je dan ook geen rekening te houden met de planning en investeringen van andere life events. Dat is duidelijk, dat komt daarna.

Wat de aanleiding ook is, overeenkomstig is dat er bij een last minute wedding altijd een bijzondere energie vrijkomt. De voorbereiding is kort en intensief. Volle kracht vooruit! Jullie zelf komen in een stroomversnelling van overwegen, beslissen en actie ondernemen. Je gaat aan de slag met de mogelijkheden, voor de onmogelijkheden zoek je direct een oplossing. Bang dat je teveel concessies moet doen? geloof me, dat gebeurt net zoveel bij een huwelijk met een lange voorbereidingstijd. Bovendien kosten alle extra verbeteringen doorgaans meer geld. Een huwelijk op korte termijn kan daardoor ook nog goedkoper uitvallen.

Om te zorgen dat je korte voorbereidingstijd wel leidt tot een bruiloft waar alles klopt, moet je zorgen voor een solide start in je voorbereidingen. Investeer in een goed plan. Ik werk altijd met een conceptontwerp wat naadloos aansluit bij het bruidspaar. Ook bij een last minute huwelijk. Bedenk waar jullie bijzonder blij van worden en blijf daar trouw aan. Maak een planning, uitgaande van de weken of maanden die je hebt. Bepaal je budget en bedenk wat jullie belangrijk vinden. Heb je die zaken goed op een rijtje, dan kan je aan de slag gaan. Knallen!

Een last minute huwelijk is de uitgelezen situatie om een professioneel weddingplanner in de arm te nemen. Wat jullie zouden moeten uitzoeken, weet zij. Wat jullie zouden moeten regelen, doet zij. Bij de keuzes die jullie moeten maken, adviseert zij. Problemen lost zij op. De planning maakt zij, het overzicht heeft zij. Dat klinkt dus logisch en dat is het ook. De grootste bonus is natuurlijk dat je hiermee de stress kan laten varen en echt kan genieten van de voorbereidingen.

Als Boutique Weddingplanner kom ik naast jullie staan. Ik haal alles uit de bijzondere energie die er vrijkomt, alles voor jullie mooiste dag. We bespreken wat jullie zelf willen en kunnen doen, en hoe ik jullie kan helpen. Heel snel ligt het plan klaar dat precies bij jullie wensen en bij de mogelijkheden past. Op korte termijn trouwen? Laten we vandaag beginnen!