banner

25/0/2020

Je bruiloft plannen in Corona tijd. Waar moet je extra aan denken?

5 need to know tips.

Als je in deze tijd je bruiloft aan het plannen bent, heb je in je organisatie te maken met Corona richtlijnen. Helaas, het is zo. En toch gaan de verlovingsringen als warme broodjes over de toonbank. Mensen blijven de wens hebben om de liefde te vieren.

Hoe plan je in deze tijd je bruiloft realistisch, maar met evenveel voorpret? Voorkom teleurstellingen en financiële rampen door deze 5 Need to Know tips toe te passen!

  1. Begin, zoals altijd met jullie visie. Wat is voor jullie belangrijk? Wat maakt trouwen voor jullie echt bijzonder? Welke droom wil je realiseren met zn tweeën? Bedenk dan ook de harde dealbreakers. Waar wil je koste wat kost, geen concessies maken? Realiseer je dat de dealbreakers consequenties hebben. Koppel deze hieraan. Wees realistisch, want dat geeft duidelijkheid en voorkomt dat je je later overvallen voelt.
  2. In je zoektocht naar locaties en leveranciers is het verstandig te vragen, en door te vragen, naar hun mogelijkheden en voorwaarden rondom Corona. Wat staat er in hun contracten en hun voorwaarden en wat betekend het voor jullie? Op welke manier worden jullie belangen hierbij beschermd? Begrijp wat er staat. Als jullie dit zelf lastig vinden, vraag dan iemand anders (bijvoorbeeld een weddingplanner) om met jullie mee te kijken, en om voor jullie belangen op te komen in de onderhandeling. Los van het zakelijke is het ook belangrijk om te letten op de houding en intentie van de locatie of leverancier. Denken ze goed met jullie mee en nemen zij hun verantwoordelijkheid? Volg je intuitie en stel de juiste vragen!
  3. Is jullie trouwlocatie flexibel in grootte? Past jullie gewenst aantal erin, in alle verschillende scenario’s? Hoe maken zij een grote ruimte gezellig bij een kleiner gezelschap? Als jullie toch meer gasten mogen uitnodigen, past dat dan in de locatie? Of is er dan een tent nodig (let op de extra kosten).Het is ook handig om verschillende gastenlijsten bij verschillende scenario’s te maken. Zo weet je de aantallen waar je rekening mee moet houden in je zoektocht naar de locatie.
  4. Houd in je planning rekening met de extra communicatie die nodig is met je gasten en leveranciers. Denk hierbij aan de extra informatie mbt de maatregelen, ook wanneer deze wijzigen. Schakel je ceremoniemeesters in om vragen te beantwoorden en afwegingen te maken, bijvoorbeeld bij klachten of twijfels. Wordt zelf niet de coronamanager van je bruiloft! Dat is niet de juiste vibe voor de mooiste dag van je leven.. Als jullie ceremoniemeester goed van jullie weet hoe zaken geregeld is en waar jullie je prettig bij voelen, kunnen zij die taak beter op zich nemen. Belast je dan je ceremoniemeesters teveel? Schakel dan een professional in!
  5. Maak een risico-inventarisatie als onderdeel van je draaiboek. Zet hier alle dingen in waar je zorgen over hebt, waar je niet zeker van bent. En maak er vervolgens een plan b op. Wat doe je als? Met wie overleg je dan? Vergeet daarbij ook niet het besluitmoment vast te stellen. Dat neem je dan weer op in de planning. Dan hoef je daar niet meer aan te denken tot dat moment. Dat geeft rust in de onzekerheid.

 

Het plannen van een bruiloft kan een flinke klus zijn. Met de corona maatregelen en onzekerheid, kan dit overwhelming worden. Dat snapt iedereen. Schroom dus niet om hulp in te schakelen!

Om nu zo flexibel mogelijk te kunnen helpen, werk ik nu niet in pakketten, maar heel erg in het hier en nu. Wat hebben jullie nu nodig en hoe kan ik nu helpen? Jullie hoeven je dus helemaal niet aan mij vast te leggen, om gebruik te kunnen maken van mijn kennis en expertise. En ik denk en handel volkomen in jullie belang.

Wil je weten wat ik voor jullie kan doen, neem gerust en vrijblijvend contact op!

 

 

Photo: For Love We Live

Deel dit blog artikel