Intervisie

Als zelfstandige professional in de trouwbranche ben jij het belangrijkste gereedschap binnen jouw bedrijf. Wat jij doet, bepaalt 1 op 1 het resultaat van je bedrijf. De groei, de ontwikkeling, de kwaliteit en de omzet. Allemaal door wat jij doet en hoe je dat doet. En dat is het mooie van ondernemen! Maar op welke manier ontwikkel jij je hierin? Immers, jouw ontwikkeling hangt sterk samen met de ontwikkeling van je bedrijf.

En dan zit je op je zolderkamer, misschien een kantoor buitenshuis je vak uit te oefenen. Alleen. Natuurlijk heb je veel contacten, spreek je veel mensen. Maar begrijpen zij wat je doet? Is er tijd en ruimte om te bespreken waar je tegenaanloopt? Waar wordt jij door gestimuleerd om te groeien, om de stapen te nemen die daarvoor nodig zijn en bij jou passen? Als vakprofessional en als ondernemer.

Als weddingplanner voelde ik dat dit ontbrak bij het brede scala aan netwerkevents en cursussen. Ik zocht meer diepgang, meer gerichte voeding voor mijzelf als professional. Ik geloof er sterk in dat de groeiruimte zich bevind buiten je eigen comfortzone. Maar wat prikkelt om dat te gaan verkennen? Om die groei aan te durven?

In de intervisiegroepen ontmoet je een vaste groep vakgroepgenoten. Bij elke intervisie staat 1 vraag centraal, die we uitgebreid en gestructureerd behandelen. Volgens een op maat gemaakt intervisiemodel. Bij deze intervisievraag draait het om je persoonlijke ontwikkeling wat betreft professioneel handelen. Ik bereid de intervisievraag 1 op 1 met je voor. Door de manier waarop we de vraag als groep behandelen, raakt en activeert het alle leden van de intervisiegroep. Het laat je reflecteren op je eigen handelen, jouw kracht en jouw ambities.

Intervisie is elke bijeenkomst voor iedereen waardevol doordat het wordt begeleidt middels een mix van de volgende methodes:

 • De 5 stappen methode voor intervisie
 • Oplossingsgerichte coaching

De 5 stappen methode gaat over de structuur van de intervisie. Het proces wat je doorloopt om tot een uitkomst te komen.

Het oplossinggerichte gaat over dat we inzoomen op jouw mogelijkheden en kwaliteiten om je vraagstuk op te lossen. Dat geeft energie door het postieve karakter. Dat maakt dat je optimaal benut wat je in je hebt zitten. We zoomen dus niet in op het probleem, het wordt geen therapeutische analyse. De oplossingsgerichte methode gaat er juist vanuit dat je het probleem niet hoeft uit te zoeken, om te zorgen dat er een gewenste verandering ontstaat. De methode is resprectvol en zeer effectief.

Intervisie versterkt de professionaliteit en de kwaliteit van het werk, vergroot het werkplezier en stimuleert de persoonlijke groei. Intervisie gaat uit van levenslang leren inlerende netwerken.

3 keer per jaar komt de groep bij elkaar in mijn kantoor in Utrecht. Elke intervisiebij eenkomst duurt 2 uren. Vaak zie ik dat een groep daarna nog samen gaat lunchen of blijft hangen voor koffie. Want als je vakgroepgenoten leert kennen, is er nog zoveel meer om uit te wisselen!

In 2024 starten de volgende intervise groepen, ingericht op de vakgroepen:

 • Fotografen en Videografen
 • Zelfstandig trouwambtenaren en ceremonieel sprekers
 • Bloemisten en stylisten
 • Cakery’s en cateraars
 • Weddingplanners en Ceremoniemeesters
 • Overige

Je commiteert je per jaar en het is zeer wenselijk dat je alle bijeenkomsten aanwezig bent. Heb je vragen, of wil je even sparren om te kijken of intervisie iets voor jou is? Ik spreek je graag.

Voorbeelden van intervisie vragen zijn:

 • hoe stel ik mijn grenzen beter naar bruidsparen toe?
 • hoe ga ik om met negatieve feedback?
 • ik voel me vaak onzeker in salesgesprekken, hoe zorg ik dat ik die klanten toch binnen haal?
 • Ik werk veel meer uren dan dat ik op papier heb staan of doorbereken aan de klant. Hoe kan ik dit verbeteren?
 • Ik weet dat ik meer zichtbaar moet zijn online om meer klanten te krijgen, waarom doe ik dit dan niet?
 • Het verhaal van het bruidspaar kruip onder mijn huid. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik er niet wakker van lig?
 • Hoe zorg ik in het trouwseizoen voor een goede work/home balance?

Vaak zit er onder een praktische vraag een persoonlijke vraag. Een onderstroom noemen we dat. De vraag die daar speelt, gaat meer over jou en welke kwaliteiten jij in huis hebt om hier op een andere, betere manier mee om kan gaan. Zo groei jij. Zo groeit jouw bedrijf.

Wil je je aanmelden? Welkom! Stuur me even een berichtje, dan laat ik je weten wanneer er een groep voor jou start. Contact

Ik ben Margreet Spriensma, 45 jaar en sinds 7 jaar ben ik weddingplanner en ondernemer. Ik ben erkend coach. In mijn 1e carriere werkte ik in de jeugdzorg. In dat vakgebied is intervisie een vereiste. Dat intervisie een must is om jezelf als professional te blijven ontwikkelen zit er bij mij dus stevig in. Ik heb jarenlang intervisie gevolgd en gegeven. Voor de weddingplanners die zijn aangesloten bij de Branche Organisatie Weddingplanners (BOW)heb ik de training ontwikkeld ‘intervisiebegeleiding voor weddingplanners’.