Gaan jullie trouwen en wil je jullie trouwbudget goed besteden? Dat moet je slim besparen en wijs investeren. De beste tips hiervoor deel ik graag met je!

Get real:
Weet je budget, hoeveel willen en kunnen jullie besteden aan jullie bruiloft. Hang hier een min en max aan.  Reserveer 10% van je minimale budget voor onvoorziene kosten.

Weet wat alles kost. Jullie zijn nieuw in de trouwbranche. Zorg dat je inzicht krijgt in de mogelijkheden en kosten. Krijg inzicht en overzicht. Zet alle kostenposten op een rij. Creëer overzicht tot op de detail.

Weet wat jullie belangrijk vinden, en waar jullie minder waarde aan hechten. Kom tot een top 5 van belangrijke elementen, en 5 zaken die wat jullie betreft geskipt zouden kunnen worden.

Verdeel je budget procentueel, maak stelposten. Nu weet je wat je uit kan geven.

Besparen:
Gastenlijst: veel gasten kosten veel geld. Per gast betaal je uiteindelijk een x bedrag, afhankelijk van jullie keuzes. Door in je gastenlijst te snijden, bespaar je op veel andere posten.

Locatie: bij een kleinere gastenlijst past een kleinere locatie. Zoek een locatie die qua uitstraling bij jullie sfeer past, waar de basis goed is, zodat je kan besparen op de decoratie. Kies een locatie waar je je volledige bruiloft kan vieren.

Datum: trouw buiten het trouwseizoen, dat maakt je onderhandelingspositie ten opzichte van veel leveranciers en locaties zoveel beter.

DIY: als je veel tijd hebt (en vrienden met veel tijd en talent), kan je heel veel zelf maken en regelen. Haal je inspiratie online, koop slim in en begin op tijd.

Investeer:
Impact: maak van de belangrijke momenten een intense beleving voor jullie zelf en jullie gasten. Verras en ontroer door live muziek, door spektakel, door jullie eigen geloftes. Waar worden jullie echt heel blij van, wat geeft jullie kippevel; trek daar budget voor uit om jullie mooiste dag.

Hospitality: wees een goede gastheer/vrouw. Zorg dat jullie gasten in de watten worden gelegd. Laat hun voelen dat jullie het zo waarderen dat ze er zijn. Maak het je gasten zo makkelijk en comfortabel mogelijk. Gevulde gasten zijn gezellige gasten; aan eten en drinken hoort overvloed te zijn.

Kwaliteit: Leveranciers en locaties die gegarandeerd vakwerk leveren, die van jullie bruiloft hun mooiste werk ooit willen maken. Zij dragen jullie succes. Door experts in te huren, weet je dat het resultaat goed zal zijn.

Weddingplanner:
Door een weddingplanner in te schakelen, investeer en bespaar je tegelijk. Je bespaart door het ervaren advies, zij kent de markt, weet wat er mogelijk is en wat het kost. De weddingplanner voert op de juiste punten de onderhandelingen voor jullie. Zij heeft een zakelijke relatie met de leveranciers en locaties en kan voor jullie het beste er uithalen.

Een weddingplanner inhuren is een investering die je zelf in de hand hebt. Jullie bepalen hoeveel zij voor je doet, en dus wat het kost. Met een weddingplanner investeer je in het succes van jullie bruiloft & in rust en tijd in de voorbereiding.

Wil je weten wat ik voor jullie kan betekenen en wat dat zou kosten? Neem eens een kijkje op mijn site bij de pakketten & neem vrijblijvend contact op. Samen maken we er een gegarandeerd succes van!

Foto: Luther Fotografie