Overwegen jullie om te gaan trouwen in het buitenland? Denk dan ook eens aan een destination wedding in Noorwegen, Zweden, Finland of IJsland. In deze blog leg ik je graag uit waarom mijn hart daar sneller van gaat kloppen en waar je aan moet denken bij het organiseren van jullie huwelijk in het buitenland.

Allereerst; waarom Scandinavië? Mijn bedrijf heeft een Scandinavische naam, het laat zich dus raden dat ik een voorliefde heb voor de noordelijke regionen van Europa. Ik houd van de ruwe natuur, de donkere en intieme sfeer. De puurheid en eenvoud van de styling. In Scandinavië heb ik het gevoel dat de buitenkant er minder toe doet, het meer gaat om de kern van het bestaan. De sfeer is nuchter, het respect voor de natuur is de basis.

Daarbij ben ik een groot fan van Kinfolk en Hygge. Bij beide movements gaat het om eenvoud, natuur en verbinding. Om af te strepen wat er niet toe doet, om over te houden wat goed is en waar het echt om gaat. Dat kan je zo goed doorvoeren in je weddingdesign! Wat vinden jullie echt belangrijk en wat kan je echt afstrepen? Waar wil je goed de tijd voor nemen, waar moet de aandacht liggen tijdens jullie huwelijk. Denk daarbij ook in styling, less is more & wat je gebruikt is van van mooi natuurlijk materiaal. Een Scandinavisch thema voor je bruiloft in nederland, zou dan ook heel goed een Kinfolk wedding of Hygge wedding kunnen zijn. Maar hoe tof is het om dat thema terug te brengen waar het thuis is, in Scandinavië zelf! Let’s go there!

De voordelen van een destination wedding naar Scandinavië op een rij:
De mix tussen stoer en stylish. Ik houd van de bruiloften met een ruw randje in het design. Zoetsappig is niet mijn ding. Het woeste landschap van de hoogvlaktes en de fjorden als decor van jullie bruiloft, dat ligt meer in mijn straatje. En dan natuurlijk wel afgewerkt met prachtig gedekte tafels, en een bruidsboeket volgens de laatste trends. Donkere kleuren, afgezet tegen het wit van je jurk en het ijs op de gletsjers. Binnen branden de kaarsen, buiten de vuurkorven.

Eigenheid ten top. Laat zien wie jullie zijn en waar jullie echt blij van worden. Als jullie niet dertien in een dozijn zijn of willen, kies dan voor iets unieks! Voor jullie zelf en jullie gasten betekent dit een ervaring met impact. Niet zoals zoveel anderen, maar op een plek waar iedereen het avontuur proeft. Laat jullie gasten nieuwe ervaringen opdoen in een overweldigend landschap.

Een destination wedding  heeft nog meer voordelen. Zo kies je een kleiner gezelschap, je neemt alleen je innercircle mee in deze te gekke ervaring. Die groep mensen waarmee je je oprecht verbonden voelt. Dat maakt het opstellen van de gastenlijst makkelijker. Bovendien is iedereen direct VIP gast. Met die gasten kan je echt voldoende quality tijd hebben. Niet alles hoeft op 1 dag en volgens het vaste stramien. ’s Avond in enkel kaarslicht het ja woord? Prachtig!

De bedenkingen voor een bruiloft in Noorwegen, Zweden, Finland of IJsland liggen voor de hand, maar zijn zeker te weerleggen. Laten we beginnen met het weer. Dat heb je nergens in de hand. In deze noordelijke landen weet je dat je uit moet gaan van een binnen huwelijk. Weg onzekerheid, weg onrust. Maar ook daar hebben ze mooie dagen en weersverwachtingen. Het is altijd makkelijker om de locatie om te gooien van binnen naar buiten. Bovendien, iedereen is er toch de hele tijd aanwezig, en dus is het makkelijker schuiven met het programma.

En dan de kosten. Het klinkt duur, en dat is het ook. Een budget wedding ga je niet hebben als destination wedding naar Scandinavië. Maar dan moet ik je ook maar direct uit de droom halen.. trouwen kost nou eenmaal veel geld als je het goed wilt doen. Ik merk dat veel bruidsparen aan het begin van hun planning nog niet weten wat alles kost (want he, dit doe je niet dagelijks) en er best van schrikken. Maar met een realistisch budget kan je echt wel je droombruiloft in Scandinavie hebben. Het inkorten van je gastenlijst helpt daarbij enorm. Bovendien kan je een afweging maken welke kosten jullie voor jullie rekening nemen, en welke op de conto voor jullie gasten komen (bv de tickets). In Scandinavië trouwen, kan heel goed buiten het seizoen. Dat is een enorme kosten besparing, als je het vergelijkt met mooie locaties in Nederland op populaire trouwdagen in het trouwseizoen. Daarnaast is trouwen buiten het seizoen een goed idee, als je in de fase zit dat er in het trouwseizoen elk weekend wel iemand om je heen trouwt (..bruiloft overkill..). Tot slot kan je met destination weddings mooie package deals uitonderhandelen, bijvoorbeeld met de locaties. Ook willen veel trouwleveranciers een Scandinavisch huwelijk toevoegen aan hun portfolio  (goed voor je onderhandelingspositie).

Bij een destination wedding is het inderdaad voordehand liggend om een weddingplanner in te schakelen. Ik weet hoe het werkt, waar de mooiste plekjes zijn en hoe te onderhandelen. De organisatie doen we samen, zodat het echt jullie bruiloft wordt en ik jullie ondersteun en begeleid waar nodig. Als weddingplanner richt ik me, naast de bruiloften in Nederland, op de destination weddings in Scandinavie. Omdat ik er, net zoals jullie, heel blij van wordt, en ik er mijn vak van heb gemaakt. Dat maakt dat jullie zorgeloos kunnen genieten van deze unieke ervaring!

Imagine de reacties van jullie gasten bij deze save The Date..!