banner

6/0/2020

Als je nu start met de organisatie van jullie bruiloft, dan heb je met meerdere scenario’s rekening te houden. Als jullie die duidelijk op een rij hebben en toepassen in jullie plannen, dan is jullie organisatie coronaproof. Je gaat dan merken dat de rest een stuk relaxter zal zijn. Ik help je door deze zure, realistische appel heen. Ik geef je de 3 scenarios en de tips hoe jullie ze toe kunnen passen.

Scenario 1: er zijn geen regels of maatregelen waar jullie rekening mee hoeven te houden. Je mag je gastenaantal zelf bepalen en de horeca is normaal open.

 • Schrijf de gastenaantallen op
 • Omschrijf jullie ideale dagschema en het type locaties
 • Bereken je benodigd budget op basis van de opsomming van de kostenposten

 

Scenario 2: het andere eind van de scope…er zijn veel regels en maatregelen. Er mag maar weinig.

 • Bedenk wat jullie minimaal willen. Wat is voor jullie echt belangrijk? Wanneer zou het toch doorgaan? Bepaal jullie bodem.
 • Omschrijf jullie minimale dagschema en bedenk wat je zou kunnen doen om dit programma extra bijzonder te maken.
 • Hoe staat dit in jullie ideale locaties?
 • Wil je later alsnog het feest, reserveer daar dan ook voldoende budget voor.
 • Bereken jullie benodigd budget (minder gasten maar extra’s zoals live muziek)

 

Scenario 3: De middenweg. Binnen de maatregelen zijn er mogelijkheden om een bruiloft te hebben. Hoe voelt deze?  Jullie, en jullie gasten moeten rekening houden met aanpassingen.

 • Jullie mogen de liefde vieren, maar ga uit van 50 daggasten op 1,5 meter afstand. Er mag niet gedanst worden, daar pas je je dagschema op aan. Hierin staan alternatieven, die het voor jullie evengoed feestelijk maken.
 • Hoeveel gasten passen er in jullie ideale locaties, en welke gastenlijst past daarbij?
 • Wederom bereken je het budget dat je nodig hebt om deze vorm van jullie bruiloft ideaal te maken.

 

Heel veel zaken zijn hetzelfde in de verschillende scenario’s. Echt.

Jullie & jullie liefde. Jullie innercircle. Jullie op jullie mooist. Jurk, pak, visagie etc.. Fotograaf. Videograaf. Uitnodigingen en bedankjes. Mooie locaties. Love shoot. Lekker eten en drinken. Persoonlijke ceremonie. Beeldschone bloemen en styling. Proost en Taart. Mooie muziek. Nog meer lekker eten en drinken. Trouwauto. Huwelijksnacht. Jullie en jullie liefde.

 

De verschillen zet je in een schema:

Scenario:

Aantal Gasten

Dagschema

Locaties

Extras

Budget

 

Met dit schema ga je op zoek naar locaties en leveranciers. Spreek de verschillende scenario’s door en vraag daar offertes op aan. Zoals ik in het vorige blog al benadrukte; vraag naar de voorwaarden die gelden bij de contracten. En vraag door op basis van de verschillende scenario’s.

Je save the dates stuur je alleen naar de gastenlijst van scenario 2. 6 Weken voor je bruiloft kunnen de uitnodigingen naar scenario 3. Maak afspraken met de drukker dat er eventueel bij besteld kan worden, als je zeker weet dat je het aantal gasten kan uitbreiden.

Open een digitale plek (website of appgroep) voor een snelle communicatiemogelijkheid richting je gasten. Verwijs hiernaar in je uitnodiging.

In scenario 2 en 3 ga je budget over houden. Veel gasten kosten nou eenmaal veel geld. Ik ben benieuwd wat jullie gaan doen met dit vrijgekomen budget. Vraag bij de locaties en leveranciers of zij ideeën hebben om extra uit te pakken.

 

Dan is er ook nog een scenario 4. Je kan ook besluiten nog niet te beginnen aan de organisatie van jullie bruiloft. Af te wachten wat de wereld gaat doen. Gebruik je extra verlovingstijd om te broeden op jullie droom bruiloft. En als het dan zover is dat je echt gaat beginnen, overweeg dan om op korte termijn te trouwen. Alles snel te regelen waar je al zo lang mee bezig bent in je hoofd. Je hoeft echt niet nog een jaar te wachten.

 

Het organiseren van je bruiloft in deze tijd vraagt echt iets anders van jullie. Dat besef ik me goed. Maak het daarom zo leuk mogelijk. Plan met je aanstaande een dag om de scenario’s uit te werken. Laptops op tafel en lekkers erbij. Hij gooit excel open, jij pinterest (of ben ik nu te stigmatiserend..? Andersom mag ook!).

Is het een te grote kluif, een te zure appel? Het helpt als je mij aan tafel uitnodigt. Ik stuur het proces en heb de kennis om veel uitzoekwerk over te kunnen slaan. En ik houd van lekkers. Haha.

Is het voor jullie een soort mosterd na de maaltijd, want je bent al in fase 6 van scenario 1 (bij wijze van spreken), dan kan ik je alsnog helpen om je plannen aan te passen naar de andere scenario’s. Lig er niet te lang wakker van, neem contact met me op en ik breng er weer licht en lucht in samen met jullie!

Weet dat ik nu geen grote pakketten verkoop van mijn diensten, maar echt per stap kijk wat ik voor jullie kan doen om jullie te helpen. Je betaald mij dan per uur. Crisp and clear. Neem contact met me op als ik aan mag schuiven aan jullie tafel.

 

Deel dit blog artikel